Grote Emmertjesactie

Doe mee aan de Grote Emmertjesactie!

 

Lieve leden,

Ponystal Hengelo telt op dit moment ongeveer 150 leden en groeit nog steeds. Dat is fantastisch en daar zijn we erg trots op! Elke dag lopen onze paarden en pony’s in de binnenbak mee in de lessen. Gemiddeld rijden er wel 25 paarden en pony’s per dag in de bak!

De binnenbak
Het speciale zand (met textielvezels) wordt door het rijden steeds aangestampt. Door het in- en uitlopen van de bak verdwijnt er door de jaren heen ook een heleboel zand naar buiten en in de hoeven van de paarden en pony’s. Hierdoor wordt de zandlaag dunner en verliest de bodem zijn vering en dempende werking. De binnenbak wordt elke ochtend gesleept met een tractor met daarachter een speciale sleep. Dat maakt het zand weer los en verdeelt het netjes zodat de bodem weer egaal is. Dit onderhoud is nodig, maar is niet genoeg om de bodem in topconditie te houden. Daarvoor moeten we de bodem eens in de zoveel tijd aanvullen met speciaal zand. En dat kost geld.

Wat nu?
Op dit moment is de bodem in tamelijk slechte conditie. Er ligt te weinig zand in en de vering is er uit. Om dit te herstellen is 32 m3 speciaal zand nodig. Het zand wordt met vrachtwagens geleverd en mooi egaal verdeeld over de bodem. Daarmee hebben we weer een bodem in topconditie waarmee we weer een aantal jaren verder kunnen.

Waarom is een goede bodem belangrijk?
Onze paarden en pony’s lopen elke dag vele kilometers in de bak. Voor de spieren, pezen en gewrichten van de dieren is het van belang dat ze lopen op een bodem die niet te mul is, waar ze zich goed op kunnen afzetten en die een schokdempende werking heeft. Wanneer paarden en pony’s langdurig op een slechte bodem lopen, kan dit leiden tot blessures of chronische kreupelheid. Misschien is het je ook opgevallen dat de laatste regelmatig paarden en pony’s uitvallen vanwege blessures. De verminderde kwaliteit van de bodem kan hiervan een oorzaak zijn. Dit willen we natuurlijk zo snel mogelijk oplossen.

Wat kun jij doen?
We zijn een manege zonder winstoogmerk en draaien voor een groot deel op vrijwilligers. Hierdoor kunnen we de kosten van de paardrijlessen laag houden, maar dit betekent ook dat we niet zomaar grote uitgaven kunnen doen.

Om het speciale zand te kunnen kopen kan jij helpen! Als lid kun je voor € 1,- een symbolisch emmertje zand kopen en zo je korreltjes bijdragen aan het onderhoud van de bodem. Misschien willen je ouders of opa en oma ook wel een emmertje zand kopen om de manege te helpen. Je mag natuurlijk zelf weten of je emmertjes wilt kopen of verkopen en hoeveel. Zodat de paarden en pony’s weer fijn kunnen lopen.

Wat moet je doen?
Je krijgt van je instructrice een envelop met een formulier van de Ponystal emmertjes actie. Op de achterzijde van dat formulier staan emmertjes die je kunt verkopen. Aan jezelf, je ouders of je familie. In elk emmertje vul je de gegevens van de koper in en het aantal emmertjes. Onderaan vul je je eigen gegevens in en het totaalbedrag. Het geld dat je hebt opgehaald kun je samen met het formulier in de gesloten envelop in de brievenbus op de bar doen. Wil nog méér emmertjes verkopen dan liggen er extra formulieren op de bar.

De gouden emmers
Om jullie te belonen voor je hulp hebben we ook leuke prijzen voor de leden die de meeste emmertjes verkopen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een gratis privéles op je lievelingspaard of -pony? De prijzen worden uitgereikt tijdens het stamppotbuffet op 18 december.

Heb je nog vragen?
We hopen dat de emmertjesactie een groot succes wordt zodat de paarden en pony’s snel weer fijn kunnen lopen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan iemand van het bestuur. Je kunt ook een mailtje sturen naar instructie@live.nl of een berichtje sturen via de Facebook-pagina van Ponystal Hengelo.

Alvast bedankt voor je hulp!

 

Bestuur Ponystal Hengelo
Petra Elliot, Patrick de Coo, Kelly Beverborg, Janet Giesen, Edwin Giesen en Silvia Sanders

 

de-gouden-emmer-actie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *