Zuidelijke Havenweg 30, 7554 RR Hengelo
instructie@live.nl

Over ons

Ponystal Hengelo is opgericht in december 1971 en heeft op dit moment ruim honderdvijftig leden. De manege beschikt over een binnen- en een buitenbak en een gezellige kantine. In 2012 is er een groot terras aangelegd met uitzicht op de recent vernieuwde buitenbak.

Bij Ponystal staat je paard niet gezadeld klaar. Bij ons leer je poetsen, verzorgen, zadelen, theorie en paardrijden. Als je een eigen pony krijgt moet je dat immers ook kunnen. Daarbij is het veel te leuk om zelf te doen.

Beginners starten in een aspirantles. Deze zijn op zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur. De aspiranten hebben een half uur theorieles en een half uur rijden. Ken je de theorie, kun je zelfstandig zadelen, draven, galopperen en een hindernisje springen dan ben je klaar voor de uursles.

De uurslessen zijn door de week vanaf de namiddag tot in de avond. Hierin rijden de gevorderden van verschillende niveaus. Ponystal streeft er naar de groepen niet te groot te laten zijn en mensen van dezelfde leeftijd en niveau bij elkaar te plaatsen. Plaatsing gaat daarom altijd in overleg met de leden en instructie. De groepsgrootte in de lessen is max 6 combinaties.

Ponystal stelt zes van haar pony’s beschikbaar voor wedstrijden buiten de deur. Wanneer een dier vrij komt voor de wedstrijden mogen jeugdleden uit de uurslessen zich aanmelden voor de selectie. Er wordt een selectiewedstrijd gereden en een onafhankelijk, extern, KNHS jurylid bepaalt welk kind met welk dier de komende drie jaar wedstrijden mag rijden. Zo kun je meedoen aan de wedstrijdsport zonder de kosten te hebben van een eigen paard.

Voor alle leden worden op jaarbasis meerdere interne wedstrijden georganiseerd. Van Bixie voor de aspiranten, dressuur en springwedstrijden voor de leden uit de uurslessen tot de meertalwedstrijden waaraan iedereen, mits vrolijk uitgedost, aan mee kan doen. Daarnaast is er een activiteitencommissie actief die, ook voor de ouders, broertjes en zusjes leuke activiteiten en evenementen organiseert.

Ponystal is een vrijwilligers vereniging. In 1971 opgericht door Max Staal met het doel de paardensport toegankelijk te houden voor alle mensen. Dat streven staat anno nu nog steeds hoog in ‘t vaandel. Door het vele werk dat bij Ponystal gedaan wordt door vrijwilligers kunnen we de tarieven laag houden. We verplichten niemand tot vrijwilligerswerk maar zijn erg blij met de leden die dat wel doen. Daarnaast is samenwerken ook goed voor de sfeer, en dat merk je bij Ponystal!

Tarieven en aanmelden

Contact en route